Månadens recept

Önskar er alla en riktigt lång, varm, avkopplande & skön sommar! Fyll den med precis det du önskar! Kanske blir det en och annan bakdag? Här kommer några goda sommartips: Frasiga franska baguetter, Fläderblomssaft, Morots- och hasselnötsmuffins, Timjankaka med citronglasyr, Blåbärskaka, Buffetflätor, Svartvinbärsrulle.

Och kom ihåg… börja gnugga geniknölarna inför årets KanelbulleDesigntävling – på temat KALAS! Designa, baka, fota och skicka in till inf0@hembakningsradet.se senast 30 september. Läs om tävlingen här…

I höst fyller Hembakningsrådet 60-år och Kanelbullens dag fyller 20 år – hela 2019 är ett skönt Jubileumsår.

Sugen på att beställa hem lite fina bakformar? Klicka här…

Frasiga franska baguetter

Om Hembakningsrådet

Hembakningsrådet – pigg i 59 år!
Mycket har hänt sedan starten 1959. Läs om vår historia, Kanelbullens dag och om personer som fått utmärkelser.

Läs mer…

Kanelbullens Dag

Hembakningsrådet instiftade Kanelbullens Dag! Det var 1999 som vi beslöt att fira vår älskade bulle den 4 oktober. Samma dag varje år. Det är 19 år sedan. Nästa år 2019 – firar vi 20-års jubileum!

Läs mer…

Samarbetspartners

Alla sorters matbröd – Ny bok från Hembakningsrådet!

Här kan man skriva en kortare presentation om boken!

Här bjuds du på de bästa recepten ur vår svenska matbrödsskatt samt inspiration hämtad från andra brödkulturer. Lär dig till exempel att grädda gott citronknäcke, göra egna bagels, sätta surdeg och kavla croissanter. Eller vad sägs om fransk fougasse, kul bokstavsbröd eller vackert skådebröd till buffén? Boken är en blivande klassiker och till för att användas! Så låt den bli kladdig och skriv i marginalen, men framförallt – njut av de underbara dofter och smaker som kommer fylla ditt kök!