Månadens recept

Mars och våren kommer snart…

Dagarna blir allt ljusare och längre – nu är solen uppe mer än 11 timmar. Och det känns! Efter den härliga fettisdagen (5 feb) går vi nu i rask takt mot våffeldagen 25 mars. Den firar vi med en massa läckra frasigheter som t ex Chokladvåfflor eller Frasvåfflor eller kanske de här Frasvåfflor med jäst (jäst är ett smart sätt att få våfflorna att behålla sin frasighet). Till våfflorna vill man ha god sylt – prova den här snabbgjorda Jordgubbs- och hallonsylt eller kanske den här tuffa Björnbärssylt med gin.

Men kanske vill du först baka matbröd? Prova de här lagom grova surdegsbaguetterna

Sugen på att beställa hem lite fina bakformar? Klicka här…

Frasvåfflor

Senaste nyheter

Foton från tidslinjen

Fanny Johansson heter Årets Unga bagare 2019, från Tranås o studerar i Kristianstad . Jag fotade hennes matbröd lite extra tidigare idag,..

10 likes, 0 kommentarer5 dagar sedan

Om Hembakningsrådet

Hembakningsrådet – pigg i 59 år!
Mycket har hänt sedan starten 1959. Läs om vår historia, Kanelbullens dag och om personer som fått utmärkelser.

Läs mer…

Kanelbullens Dag

Hembakningsrådet instiftade Kanelbullens Dag! Det var 1999 som vi beslöt att fira vår älskade bulle den 4 oktober. Samma dag varje år. Det är 19 år sedan. Nästa år 2019 – firar vi 20-års jubileum!

Läs mer…

Samarbetspartners

Alla sorters matbröd – Ny bok från Hembakningsrådet!

Här kan man skriva en kortare presentation om boken!

Här bjuds du på de bästa recepten ur vår svenska matbrödsskatt samt inspiration hämtad från andra brödkulturer. Lär dig till exempel att grädda gott citronknäcke, göra egna bagels, sätta surdeg och kavla croissanter. Eller vad sägs om fransk fougasse, kul bokstavsbröd eller vackert skådebröd till buffén? Boken är en blivande klassiker och till för att användas! Så låt den bli kladdig och skriv i marginalen, men framförallt – njut av de underbara dofter och smaker som kommer fylla ditt kök!